Laivo draudimas

Laivo draudimas

Kodėl?

Norint ramiau miegoti naktimis, labai svarbus žingsnis draudimo pasirinkimas. Pasaulyje vienas žinomiausių draudimų garsusis Pantaneus. Tačiau, kai kreipėmės į juos šie mums vietoj tikėtųsi apie 1000 eurų, paskaičiavo apie 1600… Ir tai dar būtumėme sukandę dantis sumokėję, bet… mums paskaičiuota franšizė (kurią nelaimės atveju tektų sumokėti mums) 5 000 eurų. Tai taip išeina, kad į draudimą, mums apsimokėtų kreiptis praktiškai tik laivo praradimo arba stiebo nulaužimo atveju….Pantaneus į jokius klausimus ar derėjimąsi nesileido, pasak jų, kaina tokia todėl, kad ruošėmės plaukti į Kanarus, o šie jau nebe pakrančių vandenys. Taigi, nusivylimui teko ieškoti kitų kompanijų.

Iš tų laikų, kai dirbome ant laivo žinojome, kad labai geromis sąlygomis draudžia Bishop marine, bet paaiškėjo, kad šie užsiima tik angliškos registracijos laivais. Liko vienintelis šansas LLoyd’s. Pastarasis taip pat labai garsus angliškas draudimas, veikiantis daugelį metų, todėl yra patikimas ir taip pat plačiai naudojamas. Brokerius radom internete Topsail, kreipėmės į juos ir greit sulaukėm kur kas draugiškesnio pasiūlymo.

Privalumai:

1100  eurų  per metus civilinis ir kasko laivo draudimas, su visos įgulos pilnu draudimu, franšizė – 600 eurų. Regionas -Viduržemio jūra ir Atlantas iki Kanarų. Greitai ir profesionaliai tvarkė visus dokumentus, buvo galima derėtis dėl sąlygų (mažinti-dididnti laivo vertę). Pakeitus rigą užteko persiųsti nuotraukas ir sąskaitas, šis tapo apdraustu. Iškilus klausimui dėl Maroko pakrančių ir Madeiros užteko išsiųsti užklausimą ir gavom patvirtintą lapą, kad šie regionai taip pat patenka į mūsų draudimą, jokių papildomų įmokų.

Trūkumai:

Dar neteko ir tikimės neteks susidurti.

Komentaras:

Primenam, kad kainai didžiausią įtaką turi laivo vertė ir plaukiojimo regionas.

Iš vienos pusės draudimą reikia rinktis labai atsakingai, nesužavėti labai geromis sąlygomis, neseniai įkurtų draudimo kompanijų, nes niekas nežino, kiek šios gyvuos… Iš kitos pusės nepamirškite, kad rimti draudimai, labai rimtai ir išmano visas sąlygas, kaip išvengti žalos atlyginimo. Atsitikus draudiminiam įvykiui, šie atlieka labai rimtus tyrimus samdo narus, tiria buvusius orus, siunčia savo inspektorius ir jei Jūs padarėte blogą sprendimą, būkit tikri, jį ras. Todėl galima teigti, kad visi draudimai geri, kol į juos nesikreipiam dėl žalos. Žinoma, to išvengti būtina visomis įmanomomis priemonėmis, bet jei jau nepasisekė… Visuomet apžiūrėkit, kad viskas būtų pagal taisykles ir protokolą: nė vieno atviro liuko jūroje, tvarkingas laivo žurnalas, galiojantys jūrlapiai, gelbėjimo priemonės, laiku atliktų remontų sąskaitos ir t.t.

Mūsų brokerių darbo greičiu, sukalbamumu ir klausimų sprendimu esam patenkinti todėl dalinamės nuoroda žemiau:

https://www.topsailinsurance.com