Laivo registracija

Laivo registracija

Kodėl?

Šiek tiek skaudus klausimas ir šiek tiek liūdna, kad negalim išdidžiai iškelti Lietuvos trispalvės, kur jai ir būtų vieta. Bet būkim biedni, bet teisingi… Lietuviška registracija tapo labai jau prabangiu ženklu ir mes nenorim skirti bereikalingai pinigus tam, kad nuolatos skraidinti Lietuvišką inspektorių į svečius. Girdėjom, komentarų, kad tai “sutvarkoma”, bet ne,  ačiū. Lietuvos trispalvę išdidžiai nešim po kairiu zalingu ir širdyse. Taigi, o kodėl pasirinkome Belgiją šiek tiek žemiau 🙂

Privalumai:

Registracijai nereikia būti Belgijos rezidentu, galioja visame pasaulyje, nereikalinga laivo patikra nei registruojant (399 eur) nei atnaujinat (225 eur) vėliavą po 5 metų. Jokių papildomų metinių mokesčių tik vienkartinis registracijos Belgijai pagal laivo metus (mes mokėjom apie 60 eur). Radio licenzija (80 eur). Galite rinktis betkurį europos miesta registracijai, nors ir Rietavą:) Nereikia išlipti iš laivo norit atlikti regitraciją na nebent neturit laivo nuotraukos.

Trūkumai:

Pagrindinis trūkumas mus buvo tai, kad registracija užtruko 6 sav. ir dar apie 3sav. radio licenzija, na bet jei neskubat..

Komentaras:

Taip pat labai paprastu gavimu, pigumu ir greitumu pasižymi ir Olandijos vėliava (intenetu, per 3 – 5 dienas ir tik 299 eur)  apie kurią svarstėm ir mes, tačiau galiausiai paaiškėjo, kad su pastraja plaukiant į plačiuosius vandenis procedūros sudėtingėja ir  brangėja, todėl Belgija – Olandija 1:0.

Daugiau informacijos apie belgišką registraciją rasite https://www.belgiumyachtregistration.com, apie Olandišką https://www.dutchyachtregistration.com