Gelbėjimosi liemenės

Gelbėjimosi liemenės

Kodėl?

Įsigijus Windarella su ja kartu paveldėjom ir nemažą kiekį gelbėjimosi liemenių. Minusas tas, kad joms tiek pat metų, kiek Windarellai, taigi šios polistirolinės, oranžinės, bet… neužmušamos, todėl jos saugiai guli daiktadėžėse, bet kasdieniniam dėvėjimui reikėjo darbinių –  mažų ir patogių. Kadangi reikėjo 6-8 vienetų, tai ieškojom gero kokybės ir kainos santykio. Kiek teko skaityti, vienos iš geresnių yra spinlock, jas kada nors ir įsigysime sau, ilgensiems atstumams, bet įvertinę jų kaina (virš 300 eurų už vieną), savo plaukimo salygas ir planus nusprendėm, kad pradžiai užteks ir paprastesnių ne pagal paskutinį technologijos ir mados klyksmą.
Liemenių gausybė, tai kaip išsirinkti? Pirmiausia žinoma, parametrai, vienas svarbiausių automatinės  kad skleistųsi pačios, geriau būtų, kad nuo slėgio, ne nuo drėgmės, nors  ir pastarosios būna neblogų parametrų ir bangas ant denio atlaiko gerai. Labiausiai aišku padėjo forumai, apžvalgos ir diskusijos. Vienuose rimtesniuose įvertinimuose paminėtos net antroje/trečioje vietoje paminėtos Crewsaver crewfit sport liemenės patraukė gera kaina ir gerais įvertinimais (sekančios po žymiųjų spinlock). Taigi internetu užsisakėm iš šio puslapio, beja jame nuolatos būna neblogų akcijų, atvažiavo per parą (didelis pliusas šiam puslapiui).

Privalumai

Kadangi pirkome 6 liemenių pakuote, tai kaina gavosi labai nebloga 1 –  apie 70 eurų, automatinio išsiskleidimo 165N (ne pats geriausias galimas, bet neblogas parametras) . Tik išpakavus  net išsigandom dėl dydžio, nes labai nedidelės ir lengvos. Bet pasimatavus, apžiūrėjus – patogios ir lengvos. Jau iš karto turi diržus ir per tarpukojį (kitose liemenėse reikia už 20 eurų primokėti papildomai, neišsidurkite pirkdami internetu).

Trūkumai

Negalėjom tuo patikėti iš pradžių, bet…. kaip prie kitų liemenių reikia primokėti už tarpukojo diržą, šios neturi metalinio žiedelio saugos diržui (?!?) Normaliai karabinas segasi už metalinio žiedelio, čia teko segti už diržų, na gal jie ir daug atlaiko, bet kažkaip patogumo ir greičio prasme, tikrai didelis minusas. Todėl galiausiai tarp diržų, kur susieina 4 diržai, sukabinome mažus šekelius, dabar įsisegimas greitesnis ir patogesnis. Bet vistiek lieka tas klausimas: kodėl!?!?!

Komentarai

Liemenės lengvos, kokybiškos, patogios, na, bet dėl to žiedo tai visiškas nesusipratimas… Na bet kainos ir kokybės santykis išlaikytas neblogas. Gal mes kažką praleidome ar neišskaitėme teisingai, nes rinktis reikėjos greitai, bet jei rinksitės šias liemenės nusiteikite patys daryti patobulinimus.